SYKSYÄ JA UUDISTUKSIA KOHTI

20.8.2017

Epävakaisen kesän jälkeen ollaan menossa kohti syksyä ja arki alkaa taas pyöriä. Meillä kotona sen huomaa siitä, että nuorison pitää suunnistaa kohti koulua, eikä voi nukkua puolille päivin ja valvoa yöt

Myös Hekassa eletään muutosten aikaa.  Vuoden vaihteessa aloittaa uudet isommat alueyhtiöt toimintansa. Meidän valvojien toimintaan se ei paljon tuo muutoksia. Alueiden valvojia on edelleen 21 ja Hekan valvoja.  Valvojan alueena on vuoden vaihteen jälkeen vuokranmääritysalue, joka on sama kuin nykyinen alueyhtiö.

Toinen iso asia, joka on tulossa lausuntokierrokselle asukkaiden edustajille, on suunnitteilla oleva uusi vuokrantasausmalli. Olen ollut Hekan valvojan ominaisuudessa mukana tuossa työryhmässä. Mallin olisi toteutuessaan tarkoitus astua voimaan vuonna 2019. Eli silloin jo ensi keväänä budjetti laadittaisiin tuon uuden mallin mukaan. Elo-lokakuun aikana kaikissa vuokralaistoimikunnissa käydään kertomassa tarkemmin asiasta. Sen jälkeen on meillä vuokralaisdemokratian edustajilla mahdollisuus lausua asiasta. Toivonkin nyt, että asiaan perehdytään ja siihen käytetään aikaa alueella. Mietitään olisiko joku muu malli oikeudenmukaisempi ja tasaveroisempi asukkaiden kannalta tai pitäisikö tätä ehdotelmaa muuttaa joiltain osin? Kysehän on siitä, millä perusteella se omakustannusvuokra jaetaan maksettavaksi. Nythän Hekalla on myös joka alueella omat alueen sisäiset pisteytykset. Tämän uudistuksen yhteydessä myös ne olisi tarkoitus yhtenäistää. Niitä kannattaa myös tarkastella siellä alueilla ja miettiä onko ehdotuksessa olevat pisteytykset järkeviä ja/tai oikeudenmukaisia.

Mielenkiintoista syksyä