Kausikasvit

Kausikasvien ja tarvikkeiden hankinta – ohjeet Heka ja asukastoimikunnat

Kausikasvien ja tarvikkeiden hankinta  

Asukastoimikunta voi hankkia määrärahoilla pihoille kasveja ja kukkia tarvikkeineen. Näillä ohjeilla saat pihoille väriä ja vehreyttä. 

Ohjeita kausikasvien hankintaan 

Asukastoimikunnassa sovittuihin ostoihin pyydetään isännöitsijältä ostositoumus, joka on tulostettava mukaan myymälään. Ostositoumusta pyydetään isännöitsijältä asukassivujen kautta (Viestit – Lisää uusi viesti – Vuokralaisdemokratia). Kertokaa viestissä, mihin kohteeseen olette kasveja hankkimassa sekä arvio kasvien ja tarvikkeiden hinnasta. 

Alla olevat ohjeet ja hinnat koskevat vain Hekan asukastoimikuntien määrärahoilla pihojen istutusastioihin ja -laatikoihin hankittavia kausikasveja tarvikkeineen. 

Pihoille kannattaa valita kasveja, jotka ovat kestäviä ja sopivia erilaisiin kasvuolosuhteisiin. Kasvikauppias osaa opastaa kasvien valinnassa sekä antaa ohjeet kasvien istutukseen ja hoitoon. Muistattehan, että myrkylliset kasvit eivät sovellu yhteisille pihoille.  

Kausikasvit ja tarvikkeet voidaan hankkia seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla:  

  • Asukastoimikunnan edustaja käy ostamassa kausikasvit myymälästä. Mukaan myymälään otetaan tulostettu Hekan ostositoumus, joka esitetään lopuksi kassalla. Kasveja voi ostaa ennalta sovitun ostorajan puitteissa. Myymälässä edustaja valitsee pihalle tulevat kausikasvit. Edustaja myös vastaa kasvien kuljetuksesta kohteeseen.  
  • Asukastoimikunta tai sen edustaja tilaa kasvit sähköpostitse. Kasvikauppias kerää tilatut tuotteet valmiiksi noutoa tai kuljetuspalvelua varten. Ostositoumus toimitetaan sähköisen tilauksen liitteenä.  
  • Kasvikauppiaalla voi olla kuljetuspalvelu, jota käytetään tarvittaessa tilatuille tai paikan päällä valituille tuotteille. Kuljetuspalvelun käytöstä asukasedustaja ja kasvikauppias sopivat erikseen. Toimitus tapahtuu arkipäivisin kello 9–18.  

Myymälän voi vapaasti valita Hekan sopimusmyymälöistä.  Voitte hankkia kausikasveja S-business -kortilla tai ostositoumuksella.