Webinaari asukastoiminnasta 24.8.2023

Vuokralaisneuvottelukunta järjesti webinaarin asukastoiminnasta 24.8.2023. Webinaarin tallenne ja diat sekä kysytyt kysymykset on julkaistu alla.

Webinaarissa esiintyivät: Tiina Backström, Hans Duncker, Anne Vuori ja Pirjo Salo. Tekninen tuki Taina Paro.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kysymykset ja vastaukset

Kysymys: Asukkaiden kokoukset asettavat ehdokkaat esim. Heka tason yhteistyöelimeen. Hekalaiset sivulla ehdokkaat pitää asettaa 15.9. mennessä, kuitenkin asukkaiden kokoukset pitää pitää 15.11. mennessä. Milloin ja kuka  valitsee asukasedustajat ko. elimeen?

Vastaus: ehdokkaat pitää asettaa, jotta tiedämme ketä ehdolla tai jos haluaa tehdä oman ehdokasesittelyn hekalaiset-sivulle.  Asukasneuvottelukunta valitsee asukaskokouksien nimeämistä ehdokkaista.

Kysymys: Mites kun on vuosipalkkiot ja varahenkilö tulee kokoukseen? Jääkö hän ilman palkkiota?

Vastaus: varajäsen on palkkioton.

Kysymys: Nythän sitten käytännössä tulee asukastoimikuntaan 3 jäsentä ja yksi näistä kun lähtee toimikunnasta, niin koko toiminta kosahtaa sitten siihen. Tämä siksi, kun Heka on määritellyt, että pitää olla vähintään 3 henkilöä ja jos ei ole, niin toiminta loppuu ja asukastilat tai määrärahat eivät ole käytettävissä. Hyvä Heka!! Keksivät taas yhden jutun, millä tämä toiminta saadaan loppumaan.

Vastaus: Jos 1 kolmesta jäsenestä lähtee, järjestetään asukkaiden kokous, joka valitsee tilalle uuden jäsenen, ellei ole jo varajäsentä.

Kysymys: Talous investointi ja rahoitus osaaminen .. heh. Onko tämä vitsi?!? Onko nykyisellä Hekan hallituksella ollut osaamista näistä? Tulevia vuokra korotuksia ja syitä niihin kun katsoo niin mun mielestä ei.

Vastaus: Pirjo luetteli konsernijaoston asettamat edellytykset. Mm. tästä syystä asukasneuvottelukunta ehdottaa hallitukseen 4 jäsentä joista yhtiökokous valitsee 2.

Kysymys: Miksi Heka-yte on jäänyt huomaamattomaksi...

Vastaus: Heka-yte ei ole ollut päättävä elin.  Uuden yhteishallintolain puitteissa asia muuttuu.

Kysymys: Pirjo, oletko jo pyytänyt hallituksessa vaatimaan Hekan talouden- ja hallinonn erityistilintarkastusta?

Vastaus: Tämä on kysymys johon hallituksen jäsen ei voi vastata.

Kysymys: Pirjolle kysymys miten asukas edustajina puolustitte asukkaita vuokrankorotus päätös kokouksessa?!?

Vastaus: Nyt käsitellään vasta vuoden 2024 vuokraesitystä

Kiitos kaikille osallistujille!