Hekalaiset uutisia

29.12.2023

Hekan hallituksen päätöstiedotteet 12/2023 ja 13/2023

Hekan hallitus kokoontui perjantaina 8.12.2023 kokoukseensa 12/2023, jossa se päätti hyväksyä PTS:n ja sen rahoitussuunnitelman vuosille 2024-2033, vuoden 2024 talousarvion sekä kohdekohtaiset vuokrat vuodelle 2024. 

Hekan hallitus kokoontui keskiviikkona 13.12.2023 kokoukseensa 13/2023, jossa se mm. hyväkyi riskenhallintasuunnitelman, merkitsi tiedoksi Tampuuri-porjektin loppuraportin, käsitteli Hekan ajankohtaiskatsauksen konsernijaostossa ja merkitsi tiedoksi keskuselun asukasedustajien esityksestä täydennysrakentamiskorvausten ja liikaa perittyjen tontinvuokrien käytöstä vuoden 2024 ja 2025 budjeteissa.

Heka puuttuu jo työntekijöiden saunavuoroihin ja autonpesuun – ”Miksi sotkisin autoani?”

Jukka, 60, sai Hekalta yllättävän kirjeen – sitten alkoi valitusten sarja

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiöllä Hekalla on rahahuoliensa keskellä lisää vaikeuksia. Nimittäin ”todella vihaista henkilöstöä”, kuvaa HS:n haastattelema Hekan työntekijä.

Heka on heikkoon taloustilanteensa vedoten luopunut palkankorotuksista, joita osalle työntekijöistä olisi maksettu henkilökohtaisten arviointien perusteella.

Useita henkilöstön etuja karsitaan. Hekan yli 50 000:tä asuntoa huoltavat työntekijät eivät esimerkiksi enää saa pestä työtehtävissä käyttämiään omia autoja Hekan huoltotiloissa.

HISTORIALLISTEN suurten vuokrankorotustensa jälkeen Heka on siis siirtynyt hakemaan säästöjä henkilöstöstään.

”Kun minut houkuteltiin töihin Hekaan, sanottiin, että ei ole iso palkka mutta on hyvät henkilöstöedut”, sanoo HS:n haastattelema työntekijä.

Marjaniemen Ilotulitustiellä asuva Jukka Hämäläinen, 60, ihmettelee, miksi hän joutuu maksamaan 20 euron saunamaksua, vaikka saunat eivät ole käytössä puoli vuotta kestävän remontin aikana.

Hekan kohteessa remontoidaan kylpyhuoneita. Tämän vuoksi yhteiset saunatilat on varattu muun muassa asukkaiden suihku- ja wc-tiloiksi. Remontti kestää Hämäläisen mukaan lokakuusta maaliskuuhun.

– Oletin, ettei marraskuun saunamaksua tarvitse maksaa. En maksanut sitä, joten sain karhukirjeen, Hämäläinen ihmettelee.

Työvaatteet

Hankinnan kohteena on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (myöhemmin Heka) työvaatteet kiinteistönhoidolle, siivoukselle, työnjohdolle ja teknisille asiantuntijoille. Tämä hankinta ei kata suojavarusteita tai jalkineita. 

Heka ostaa työvaatteet työntekijöille ja työntekijät huolehtivat itse niiden pesemisestä. Hekan työvaateohjeen mukaisesti työvaatteet uusitaan joka toinen vuosi tai tarpeen mukaan esihenkilön luvalla. Tarkoitus ei ole hankkia kerralla kaikille työntekijöille uusia työvaatteita uuden sopimuksen astuttua voimaan, vaan työvaatteita uusitaan sitä mukaa kun vanhat on käytetty loppuun. 

Tällä hankinnalla muodostetaan yhden toimittajan puitejärjestely. Toimittajaksi valitaan tarjousvertailussa korkeimmat pisteet saanut tarjoaja.

Kokonaisurakka, Uudisrakennus, Helsinki, Jätkäsaari, As. Oy Helsingin Merenranta/Heka Jätkäsaari Melkinlaituri 4

Hankinnan kohteena on asuinkerrostalojen rakentaminen Helsingin Jätkäsaareen kiinteähintaisena kokonaisurakkana sisältäen rakennusteknisten töiden lisäksi kaikki LVISA-työt.

SR-urakka, Uudisrakennus, Helsinki, Laajasalo, Kruunuvuorenranta K49295

Hankinnan kohteena on Helsingin Kruunuvuorenrantaan toteutettavan hankekokonaisuuden rakentaminen kiinteähintaisena SR-urakkana sisältäen rakennusteknisten töiden lisäksi kaikki LVISA-työt.