Pankkitilit

Heka on tehnyt sopimuksen Nordea pankin kanssa talotoimikuntien (ttk) ja vuokralaistoimikuntien (vtk) pankkitileistä vuoden 2016 alusta. Tilien avaaminen on vapaaehtoista. Kuitenkin käteiskassoista ja sellaisista pankkitileistä, jotka ovat jonkun henkilökohtaisia, tulisi luopua. Toiveena on, että mahdollisimman moni toimikunta ottaisi tämän tilin käyttöönsä.

Tilin kustannukset ovat 4 €/kk. Hinta sisältää yhden uuden pankkitunnuksen ja NordeaElectron kortin. Mikäli tilin käyttäjillä on jo oma tili Nordeassa ja toimikunnan tili liitetään heidän pankkitunnuksiinsa, on kulut silloin 2 €/kk. Ylimääräisestä uudesta pankkitunnuksesta tai NordeaElectron kortista menee kustakin 2€/kk maksu, joka tulee maksaa talotoimikunnan määrärahoista.

Tilin kustannukset 2-4 €/kk maksetaan määrärahan lisäksi, joten tilin kustannukset eivät pienennä määrärahaa. Maksu maksetaan määrärahan yhteydessä tai sitten kun tili avataan. Pankki laskuttaa kulut kuitenkin kuukausittain, joten tilillä tulee olla rahaa seuraavaan määrärahan maksamiseen saakka.

On erittäin suositeltavaa avata tili vasta tammikuussa, mutta ennen ensi vuoden määrärahojen maksua. Määrärahahan maksetaan sen jälkeen kun on selvittänyt alueytiölle edellisen vuoden menoista selvityksen.

Mikäli pankkitili avataan ennen ensi vuotta, vuoden 2015 pankkikuluja ei kuitenkaan tulla hyvittämään toimikunnalle!

Alueyhtiössä täytyy olla tieto siitä, että olette avanneet tämän sopimuksen mukaisen tilin. Toimittakaa kopiot pankin tilisopimuksesta ja pankille toimittamistanne asiakirjoista.

Alla on ohjeet tilin käyttöön sekä lomakeet tilin avaaamiseen ja käyttöoikeuisien muuttamiseen.

Tilin avaamiseen kannattavaa varata aika (Nordea Asiakaspalvelu 0200 3000) ja aikaa sihen menee noin tunti.

Tililille pitää antaa osoite. Osoitteeksi kannattaa laittaa alueytiön osoite. Näin jos tilin käyttöoiekuksia muutetaan ja unohdetaan muuttaa itse tilin osoite, menee posti kuitenkin perille. 

Kysythän meiltä jos tulee ongelmia.

Terveisin

Pirjo Mohamed 
hallinnon ja talouden valvoja
Hekan vuokralaisneuvottelukunta
pirjo.mohamed@gmail.com

Sami Auersalmi
sihteeri
Hekan vuokralaisneuvottelukunta
sami@phyk.fi

Raija Anjala
talousjohtaja                                                                                                           
Helsingin kaupungin asunnot oy
raija.anjala@hekaoy.fi

Kysymyksiä pankkitileistä