Tilin lopetus Nordeassa

Tehkää päätös tilin lopettamisesta toimikunnassa. Päätös tulee tehdä viimeistään elokuun 2020 kokouksessa, jossa käsitellään talousarviota yms. 

Tärkeää on, että ennen tilin lopetusta on tulostettu kaikki vuoden 2020 tiliotteet, jotta pystyy tekemään selvityksen alkuvuoden tilinkäytöstä. 

Tilin lopetus tulee tehdä mahdollismman pian päätöksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 31.10.2020. Tilin voi lopettaa puhelimitse sellainen henkilö, jolla on toimikunnan tilin käyttöoikeus, soittamalla Nordean numeroon 0200 3000. 

Palveluaika on toistaiseksi ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 9-17. Useimmiten palveluun pääsee nopeimmin klo 9-11 tai klo 13-16. Puhelun hinta paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu. Palveluun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla. Tunnukset voivat olla minkä tahansa pankin. 

Lopettaessasi tilin tarvitset käyttöösi lopetettavan tilin tilinumeron. Et tarvitse muuta, kuten pöytäkirjaa, tässä.

Kerro, että jäljellä olevat varat siirretään Helsingin kaupungin asunnot Oy:n tilille FI83 8119 9710 0045 18.  Nordea ottaa tästä siirrosta 5 € palvelumaksun. Tämän välttääksesi voit siirtää rahat itse ensin, ottaa vielä tämän jälkeen tiliotteen ja lopettaa tilin soittamalla vasta sitten. 

Viestiksi tulee laittaa: 
TTK:n osalta: “Ttk xxxx kohteen nimi tilin lopetus” 
VTK:n osalta: “Vtk alue tilin lopetus” 

Ohje Nordea tilin lopetukseen silloin kun ei ole tiedossa kenellä on tilinkäyttöoikeus tai sellaista henkilöä kenellä tilinkäyttöoikeus on, ei ole mahdollista käyttää.

Tällaisessa tapauksessa pitää olla käytössä pöytäkirjanote toimikunnan kokouksesta. Pykälän tulee olla seuraavanlainen:

Päätettiin lopettaa talotoimikunnan tili <tilinumero IBAN-muodossa> Nordeassa. Tilillä olevat rahat siirretään Helsingin kaupungin asunnot Oy:n tilille FI83 8119 9710 0045 18. Viestiksi siirtoon laitetaan TTk <kohteen numero> <kohteen nimi> tilin lopetus. Tiliote ajalta 1.1.2020- tilinlopetuspäivä tulee lähettää osoitteella <talotoimikunnan asiaa hoitavan henkilön nimi ja osoite>. Tästä mahdollisesti koituvat kulut saa veloittaa tililtä.

Pöytäkirjanote tulee lähettää Nordean Omapostin kautta. Tämä löytyy osoitteesta https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/kirjaudu-omapostiin.html Postiin voi kirjautua minkä tahansa suomalaisen pankin tunnuksilla. Lähettämisen jälkeen tili lopetetaan muutaman viikon sisällä riippuen ruuhkasta. Viestiin kannattaa laittaa oma puhelinnumero, jolloin pankki voi ottaa yhteyttä jos on kysyttävää.